“GOEDKOOP, HELE LAGE PRIJS!”, dat hoor je misschien als de marktkramers op de vismarkt 5 voor 12 nog van hun laatste zalmforel af willen. Luxe brillen uit het topsegment zijn allesbehalve goedkoop. In onze online boetiek kan je terecht voor high-end brillen van de meest gerenommeerde designmerken. Van sommige exemplaren bevat de prijs zelfs vier cijfers. Bij merkproducten is er echter altijd één vraag die steeds opnieuw opduikt: “Is het de prijs waard of betaal ik alleen voor de naam?”. Uiteraard moet iedereen dat voor zichzelf bepalen, maar wij kunnen hierbij wel helpen. Als je wilt weten of alles wat glittert goud is, moet je zeker verder lezen.
Een schatkist zonder schat
Tegenwoordig zijn de brillen van Linda Farrow erg populair. Maar in de periode tussen de jaren zeventig en nu lag er even een hele dikke laag stof op. De vintage brillen werden min of meer toevallig door de zoon van Linda Farrow ontdekt. Bij de renovatie van een familiebedrijf ontdekte hij samen met zijn toenmalige vriendin een hoopje figuurlijk goud. Ze vonden namelijk oude voorraden glazen waarvan Linda Farrow waarschijnlijk nooit geloofde dat ze het daglicht weer zouden zien. In plaats daarvan staan ze nu zelfs in de schijnwerpers.
Een goed voorbeeld hiervan is de Linda Farrow LFL935/V. Deze ovale brillen combineren sterke kleuren, rijke texturen en warme tinten geïnspireerd op oosterse steden. Geel verguld titanium met 18 – 22 karaat en tabaksbruine versieringen rond de glazen stralen een subtiel gevoel van luxe uit… voor meer dan 700 Euro.
Niet alleen big in Japan
Het merk DITA weet ook alles over titanium. Toen de muzikant John Mayer de DITA brillen in Japan ontdekte, was hij volgens zijn eigen verklaring “diep onder de indruk” van de kwaliteit. Geen wonder, want je kan nauwelijks meer energie steken in de productie van visuele brillen en zonnebrillen dan zoals bij DITA het geval is. In de oudste en meest gerespecteerde brillenfabrieken ter wereld worden DITA Brillen in soms meer dan 320 afzonderlijke productiestappen in 8 maanden tijd geproduceerd. Daartoe horen ook bedrijven die al generaties lang in het bezit van de familie zijn. Net als de Japanse smeden van de Samoerai-zwaarden van weleer hebben de ambachtslieden hun vaardigheden meer dan 50 jaar geperfectioneerd. Innovatieve monturen van titanium zonder schroeven en glazen van acetaat – het resultaat is een combinatie van het beste uit het Verre Oosten. De prijzen tussen de 400 en 700 euro zijn dus niet toevallig.
Juweeltjes voor het gezicht
Als er één merk is dat bekend staat om haar juwelen, dan is het wel Bvlgari. Alles wat de derde grootste juwelenproducent ter wereld in handen neemt, verandert in goud (of andere edele metalen). Sinds de Griekse zilversmid Sotirios Voulgaris in 1880 zijn tenten in Napels opzette, heeft hij met zijn Italiaanse ontwerpen elk gezicht weten betoveren. Daarvoor hoeft zelfs geen edelmetaal te worden gebruikt. De Bvlgari zonnebril BV8214B is gemaakt van het fijnste acetaat, wat het hoogst mogelijke draagcomfort biedt. Het sterke montuur is versierd met emaille en kristallen in de typische Bvlgari Serpenti-stijl. De visuele expressie van ongebreidelde verleiding is voor zo‘n 400 euro beschikbaar voor dames met een verminderd gezichtsvermogen.
Over the top
Lunor is zeker een van de absolute topmerken in de brillenindustrie. De Duitse brillenfabrikant heeft al sinds zijn eerste product hoge ogen gegooid. De naam, die doet denken aan “luna” (maan), komt van de Lunette d’Or, d.w.z. de gouden bril waarmee Lunor AG uit Bad Liebenzell zijn debuut vierde. Sindsdien zijn de handgemaakte Lunor optische brillen en zonnebrillen steeds populairder geworden over de hele wereld. Dit is niet in de laatste plaats te wijten aan het feit dat de normen van Lunor hoger liggen dan de eisen die de klant kan stellen. Een voorbeeld hiervan is de oppervlaktebehandeling: Het polijstproces duurt 1,5 week en bestaat uit een roterend bad in speciale stukken hout. Alsof dit nog niet genoeg was, worden de Lunor monturen vervolgens extra met de hand gepolijst tot hoogglans. In Lunor metaalbrillen worden tijdens het galvanische proces tot vier lagen edelmetaal gebruikt. Meer kan gewoon niet. Hetzelfde geldt voor de prijs. De Lunor Gold Edition A6 252 kost – hou je vast – ongeveer 2000 euro.
//www.instagram.com/p/B705Jjzi0rA/
Als je van luxe houdt en genoeg kleingeld bij de hand hebt, vind je hier zeker wat je zoekt. Als je het liever met een wat kleiner budget doet, kan je terecht in onze Stylefuchs collectie. Hier kan je terecht voor een merkbril met optische glazen vanaf slechts 39,80 euro